Siirry suoraan sisältöön
Tehdään stressistä ystävä

Kirjoittanut hefysio

”Stress is a gift if sensibly managed. It is a key togrowth.” Miten teet stressistä ystävän?

Miten teet stressistä ystävän?

Kuinka paljon olet viimeisen vuoden aikana kokenut stressiä? Miten kuvittelet tämän stressin vaikuttavan sinuun?

Stressi on ikävä asia pitkälti jo senkin takia, että melkeinpä joka puolella saarnataan stressin haitta vaikutuksista omalle terveydelle ja että stressiä pitäisi pystyä vähentämään ja siitä pitäisi yrittää päästä eroon tai se voi jopa tappaa.

Millainen olo sinulle tulee, kun joku sanoo, että nyt sinun pitää vähentää stressiä tai pian saat sydänkohtauksen tai sairastut muuten vakavasti?

Itselläni tämä ainakin vain lisää stressiä. Meillä kun aika usein on vain tilanteita, joissa stressistä on likipitäen mahdotonta päästä eroon.

Tämän vuoksi olen erittäin tyytyväinen, että voin kertoa sinulle täysin uutta ja yllättävää asiaa stressistä.

MITÄ JOS STRESSAISIMME VÄHEMMÄN SIITÄ, ETTÄ MEILLÄ ON STRESSIÄ?

Runsaat kymmenen vuotta sitten tutkijat päättivät ottaa selvää siitä miten stressin määrä ja asennoituminen stressiin vaikuttaa elämäämme.

Seuraavat 8 vuotta tutkijat vain yksinkertaisesti seurasivat kuinka moni tutkimukseen osallistuneista kuoli.

Löydökset olivat aluksi odotusten mukaisia – Jos ihminen oli kokenut viimeisen vuoden aikana paljon stressiä, oli hänellä 43% suurempi riski kuolla kuin niillä, jotka eivät stressiä kokeneet läheskään niin paljon.

Yllättävää olikin sitten se, että tämä tulos päti vain niiden ihmisten kohdalla, jotka kokivat, että stressi on heidän terveydelleen haitallista.

Pienin riski kuolla oli niillä, jotka olivat kokeneet paljon stressiä, mutta eivät pitäneet tätä omalle terveydelleen haitallisena.

Tämä ryhmä pärjäsi jopa paremmin kuinryhmä, joka ei kokenut stressiä elämässään ollenkaan! Tutkijoiden yllättävä loppupäätelmä olikin, että stressin tappavaksi tekee uskomus siitä, että se on pahasta.

Tämän tutkimuksen jälkeen on tehty paljon kokeita asian todistamiseksi ja yksi merkittävimmistä löydöistä on ollut se, miten kehomme reagoi stressaaviin tilanteisiin ja miten tähän vaikuttaa uskomuksemme stressistä – Tunnet, että stressi alkaa pukkaamaan päälle. Sykkeesi nousee, kylmä hiki voi nousta iholle, ahdistuneisuus lisääntyy, hermostuneisuus lisääntyy. Nämä samat oireet tulevat jollakin tasolla kaikille meille, uskoimme stressin olevan pahasta tai hyvästä.

Merkittävä ero syntyy siinä miten verisuonet reagoivat tähän tilanteeseen – Tutkimusten mukaan ihmisillä, jotka eivät usko stressin olevan heille pahasta, verisuonet eivät supistu tässä tilanteessa ollenkaan.
Eli heillä verenpaineet nousevat paljon vähemmän ja keho pystyy toimimaan paremmin stressin alla, kun veri virtaa suonissa normaalilla tavalla.

Mitä tämä merkitsee SINULLE?

Paras tilanne on, jos sinä pystyisit olemaan stressaamatta turhasta. Älä siis stressaa ainakaan ravinnosta tai liikunnasta yhtään ylimääräistä!

Joskus stressaavia tilanteita kuitenkin tulee vastaan. Tämä on täysin luonnollista. Työ on yksi sellainen asia, joka tuo mukanaan stressiä automaattisesti.

Se mikä sinun kannattaa iskostaa itseesi on se, että stressi ei ole välttämättä sinun terveydellesi pahasta.

Asennoidu stressiin uudella tavalla. Tee siitä ystävä, joka saa tulla aina välillä kylään, mutta älä pyydä sitä muuttamaan luoksesi pysyvästi.

Ja muista aina välillä käydä rentouttamassa koko keho ja mieli hyvässä hieronnassa!

Artikkeliin liittyvät palvelut:

Firstbeat Hyvinvointianalyysi

Löydä tasapaino tekemisen ja levon välille. Firstbeat Hyvinvointianalyysi kuvaa palautumisesi riittävyyttä ja auttaa tunnistamaan stressaavat tekijät työssä ja vapaa-ajalla. Pienilläkin muutoksilla voit parantaa hyvinvointiasi merkittävästi. 

Tutustu tarkemmin

blank

Hierontapalvelut

Säännöllisen hieronnan on tutkittu vähentävän jopa 30% kehossa olevan kortisolihormoonin määrää. Hieronta auttaa siis vähentämään merkittävästi kehosi ja mielesi kokemaa stressiä.

Tutustu tarkemmin

Viimeisimpiä julkaisuja…

Ortopedinen Osteopatia Helsinki - osteopaatti ajanvaraus
Löytyisikö ortopedisesta osteopatiasta apu vaivaasi?

Osteopatia on viimeisten vuosien aikana saavuttanut yhä enemmän ja enemmän suosiota kehon eri vaivojen hoitomenetelmänä.

Syykin on selvä – Ortopedinen osteopaatti on tuki- ja liikuntaelinvaivojen asiantuntija, jolla on laaja ymmärrys ihmisvartalon anatomiasta ja toiminnasta.

blank
Tehokkain laillinen suorityskykyä ja hyvinvointia parantava asia?
Ja valitettavasti suurin osa meistä laiminlyö tämän täysin. Arvaatko jo mistä on kyse?
blank
Tehdään stressistä ystävä
”Stress is a gift if sensibly managed. It is a key togrowth.” Miten teet stressistä ystävän?

KATRI SUOMALAINEN

Peruskoulutus: Työfysioterapeutti, fysioterapeutti, urheilu- ja klassinen hieronta

Olen monipuolinen terveyden ja hyvinvoinnin ammattilainen.  Valmistuin hierojaksi vuonna 2008, fysioterapeutiksi vuonna 2011 ja työfysioterapeutiksi vuonna 2015. 


Kiinnostuksen kohteinani ovat erilaiset tuki- ja liikuntaelimistön vaivat, joissa pyrin auttamaan sinua huolellisen tutkimisen, hoidon sekä ohjauksen ja neuvonnan kautta. Tuen ja kannustan sinua hyvinvointiin liittyvien tavoitteidesi saavuttamisessa ja autan sinua kohti kivuttomampaa arkea. 


Tervetuloa vastaanotolleni!

JOAKIM KULLBERG

Peruskoulutus: Urheilu- ja klassinen hieronta

Hei,

Olen positiivinen ja urheilullinen nuori mies. Valmistuin hierojaksi Suomen Urheiluhierojaopistosta kesällä 2016.

Olen urheillut koko ikäni ja tämä oli myös syy miksi hain opiskelemaan urheiluhierojaksi. Lajitaustaa löytyy jalkapallosta, salibandysta, tenniksestä ja golfista. Muita harrastuksia punttisali ja lenkkeily.

Kouluaikanani kiinnostukseni ihmisen anatomiaa kohtaan kasvoi ja tulevaisuudessa tarkoitukseni on jatkokouluttautua ja kehittää omia taitojani. Tavoitteeni on auttaa asiakkaitani voimaan paremmin/terveemmin, oli se sitten ennaltaehkäisevää, palauttavaa tai kivunlievitystä vaativaa hierontaa.

Yhdessä me saadaan juuri sinulle räätälöity hoitosuunnitelma tehtyä.

Tervetuloa huoltamaan kehoasi – Joakim

TOMI LEHTONEN

Peruskoulutus: Fysioterapeutti, Urheilu- ja klassinen hieronta

Syventävät opinnot: Selkärangan manuaalisen tutkimisen ja hoitamisen peruskurssi (C1/C2 OMT-kurssi), Kinesioteippauksen perus- ja jatkokoulutus

Hei! Olen Tomi Lehtonen ja toimin He Fysiolla fysioterapeuttina ja hierojana.

Valmistuin koulutetuksi urheiluhierojaksi 2010 ja fysioterapeutiksi 2015 Metropolian AMK:sta.

Olen erikoistunut tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien hoitamiseen ja tavoitteenani on toimintakykyinen ja kivuton asiakas. Lisäkoulutuksena olen käynyt selkärangan manuaalisen tutkimisen ja hoitamisen peruskurssin (C1/C2 OMT-kurssi) vuonna 2015. Omaan monipuolisen lajitaustan niin yksilö- kuin joukkueurheilun puolelta.

LASSE SÄÄKSLAHTI

Peruskoulutus: Urheilu- ja klassinen hieronta

Koulutukseltani olen valmennukseen erikoistunut liikuntaneuvoja sekä koulutettu hieroja. Olen erityisen kiinnostunut Steccon lihaskalvotekniikasta, jota käytän hoidoissa ja opiskelen jatkuvasti lisää.

Olen ollut kilpaurheilija taitoluistelun yksinluistelussa noin 20 vuoden ajan, jonka jälkeen urheilin ja esiinnyin ammatikseni 6 vuotta ympäri maailmaa erilaisissa jäänäytöksissä. Samaan aikaan hoidin eri lajien maajoukkuetason urheilijoita.

Jo oman uran alkuvaiheista, 6-vuotiaasta lähtien, olen työskennellyt huipputason OMT-fysioterapeuttien kanssa. Heiltä olen oppinut paljon ja niitä oppeja hyödynnän hoidoissa.

Omiin harrastuksiini kuuluu kuntosali, jooga (pari acroyoga) ja kaikenlainen omalla vartalolla tekeminen. Myös jäällä tulee edelleen pörrättyä.

Tervetuloa kunnon hierontaan!

JANNE TUOMINEN

Peruskoulutus: Jalkaterapeutti, Urheilu- ja klassinen hieronta

Kaikkien hoitojeni lähtökohtana näen tehokkaan hoidon ja pyrin aina löytämään syyn ongelmien taustalla.

Kiinnostuksiini kuuluu terveys kokonaisvaltaisesti, kamppailulajit sekä liikunta yleisesti.

Pyrin kehittämään osaamistani koko ajan ja tämän vuoksi lähdin aikoinaan myös opiskelemaan jalkaterapeutiksi. Ymmärtämällä paremmin alaraajoista johtuvia vaivoja, pystyn myös auttamaan sinua paremmin kohti kivutonta kehoa.

Tervetuloa tehokkaaseen kehonhuoltoon.

JOAKIM KULLBERG

Peruskoulutus: Urheilu- ja klassinen hieronta

Hei! Olen Seva Lavrenchuk, valmistuin urheiluhierojaksi Itä-Suomen liikuntaopistosta vuonna 2013.

Opiskeluvuosien aikana toimin mm. ammattikoripalloilijan henkilökohtaisena urheiluhierojana.

Vahvuuteni ovat erityisesti niska-hartia-seudun kireydet, alaselän ja iskias-vaivaamat alueet. Toiselta ammatiltani olen koulutettu muusikko, ja olen oppinut, että jopa kahta samanlaista instrumenttia ei voi soittaa samalla tavalla, sillä kullakin soittimella on omat erikoisuutensa ja vaatimuksensa sen kohtelulle.

Tämän pohjalta olen ymmärränyt, että urheiluhieronnassakin ensisijaisena prioriteettina pitää aina olla yksilöllinen lähestymistapa.

Tarjoan klassista hierontaa, urheiluhierontaa, palauttavaa hoitoa ja kattavaa lihaskuntoutusta.

Tervetuloa!

TUULI PAJALA

Peruskoulutus: Urheilu- ja klassinen hieronta

Olen Tuuli Pajala. Valmistuin Porvoon Edupolista vuonna 2014.

Olen todella pirteä ja positiivinen persoona. Harrastan kuntosalilla käymistä ja yleisesti muutakin liikuntaa. Pidän hieromisesta pitkälti sen vuoksi, että pääsen auttamaan ihmisiä hyödyntämällä omia kädentaitojani.

Eli, jos kaipaat naishierojaa, jolta löytyy hyvä ja jämäkkä hierontaote, niin tervetuloa hoidettavaksi!

KIMMO MONONEN

Peruskoulutus: Fysioterapeutti, Urheilu- ja klassinen hieronta

Syventävät opinnot: Kinesioteippauksen perus- ja jatkokoulutus

Olen valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta fysioterapeutiksi vuonna 2015 ja Itä-Suomen Liikuntaopistolta koulutetuksi hierojaksi/ urheiluhierojaksi vuonna 2011 sekä erityisryhmien liikunnanohjaajaksi vuonna 2010.

Vahvuuksiini kuuluvat tuki- ja liikuntaelimistön vaivat sekä liikkumiseen ja hyvinvointiin liittyvä neuvonta. Minulla on vahva urheilutausta joukkuelajeista (salibandy, pesäpallo), joista oppimiani asioita pyrin hyödyntämään työssäni.

Olen kiinnostunut löytämään syyn mahdollisten kiputilojesi taustalla ja auttamaan sinua pääsemään niistä eroon. Kivuttoman kehon kanssa päivittäiset toimet sujuvat mukavammin ja elämänlaatu paranee.

Tervetuloa vastaanotolleni!

MIKAEL KIIKKA

Peruskoulutus: Ortopedinen osteopatia, Urheilu- ja klassinen hieronta

Syventävät opinnot: Lääketieteellinen akupunktio, Modernin kiputieteen koulutus, Liikkeen ja liikekontrollin häiriöt, Kliinisen tutkimisen koulutus

Olen tehnyt urheiluhierojan hommia vuodesta 2010 ja valmistuin ortopediseksi osteopaatiksi 2019.  Pidän suuressa arvossa korkeaa elämänlaatua ja olen sitä mieltä, että kipu on pahin onnellisuutta syövä tekijä.

Hoitajana ja ihmisenä olen erityisen kiinnostunut kivun syistä ja keinoista lievittää ja poistaa sitä. Olen luonteeltani ongelmanratkoja ja tahdon työlläni luoda ja tuoda hyvää ihmisten elämään. Näistä syistä olen tykästynyt ammattiini oikein syvästi.

Olen kiinnostunut kivustasi ja haluan auttaa sinua löytämään syyn sen taustalla ja auttamaan sinua pääsemään siitä lopullisesti eroon.

Tervetuloa vastaanotolleni!

JUHO OLLILA

Peruskoulutus: Urheilu- ja klassinen hieronta

Valmistuin urheiluhierojaksi vuonna 2012 ja toiminut siitä lähtien ammatinharjoittajana.

Hierojan koulutus toi ammattitutkinnon lisäksi paljon kaipaamaani tietoa ihmisen kehosta ja sen toiminnasta. Olen aidosti kiinnostunut terveydestä ja sen ylläpitämisestä.

Työn todellinen suola on olla mukana lisäämässä asiakkaiden hyvinvointia. Lähitulevaisuudessa tavoitteeni on päästä opiskelemaan lääketiedettä.

Harrastuksiini kuuluu jääkiekko, punttisalilla käyminen sekä kaikenlaiset pallopelit. Kotona ilahduttaa myös kaksi koiraa, joiden kanssa tulee lenkkeiltyä päivittäin.

Tervetuloa hoitoon, kun kaipaat helpotusta lihaskireyksiin tai muuten vain rentoutumista arjen keskellä!

SEVA LAVRENCHUK

Peruskoulutus: Urheilu- ja klassinen hieronta

Hei! Olen Seva Lavrenchuk, valmistuin urheiluhierojaksi Itä-Suomen liikuntaopistosta vuonna 2013.

Opiskeluvuosien aikana toimin mm. ammattikoripalloilijan henkilökohtaisena urheiluhierojana.

Vahvuuteni ovat erityisesti niska-hartia-seudun kireydet, alaselän ja iskias-vaivaamat alueet. Toiselta ammatiltani olen koulutettu muusikko, ja olen oppinut, että jopa kahta samanlaista instrumenttia ei voi soittaa samalla tavalla, sillä kullakin soittimella on omat erikoisuutensa ja vaatimuksensa sen kohtelulle.

Tämän pohjalta olen ymmärränyt, että urheiluhieronnassakin ensisijaisena prioriteettina pitää aina olla yksilöllinen lähestymistapa.

Tarjoan klassista hierontaa, urheiluhierontaa, palauttavaa hoitoa ja kattavaa lihaskuntoutusta.

Tervetuloa!

KIMMO HORTTANAINEN

Peruskoulutus: Jalkaterapeutti, Urheilu- ja klassinen hieronta

Moi!

Nimi on Kimmo Horttanainen. Olen sosiaalinen ja isolla energialla varustettu urheiluhieroja.

Harrastuksiini lukeutuvat jääkiekko ja kuntosalilla käyminen, mutta muistakin urheilulajeista löytyy tietoa ja tuntemusta.

Valmistuin hierojan ammattiin vuonna 2012 ja olen sen jälkeen tehnyt hierojan hommia HE FYSIOLLA.

Hieronta on oleellinen osa kehonhuoltoa ja se auttaa pitämään sinut työkykyisenä ja liikkuvana. Hieronnan tulee olla tavoitteellista ja haluankin osaamisellani auttaa sinua saavuttamaan vetreän ja hyvinvoivan tilan.

Kova tai kevyempi käsittely? It´s up to you!

JOANNA ÖSTERMAN

Peruskoulutus: Urheilu- ja klassinen hieronta

Valmistuin Espoon hierojakoulusta kesällä 2018, josta lähtien olen työskennellyt HE FYSIOLLA.

Olen aina ollut urheilullinen. Nuorempana pelasin aktiivisesti tennistä ja sulkapalloa ja myöhemmällä iällä löysin rinnalle myös uinnin, lenkkeilyn ja kuntosalin.

Hierojan ammatti on ollut haaveeni jo pitkään. Ihmisen hyvinvointi on aina ollut lähellä sydäntäni ja ammatinharjoittajana pyrin hoitotilanteessa toimimaan aina asiakkaan toiveiden mukaisesti kohti kivuttomampaa ja toimivampaa kehoa.

Halusit sitten kovempaa tai rentouttavampaa hierontaa, tavoitteeni on, että vastaanotolta lähtee tyytyväinen asiakas.

Toivottavasti nähdään vastaanotolla pian!

Tervetuloa!