Siirry suoraan sisältöön

HENGITYS

TUNNE SEN VOIMA

Yleinen uupumus, henkinen ylirasitustila, keskittymiskyvyn heikkeneminen, ahdistus, heikentynyt yleiskunto ja näistä seuraavat terveydelliset ongelmat ovat yleistyneet merkittävästi.

Näiden oireiden vaikutus jokaisen meidän hyvinvointiin ja jaksamiseen on merkittävä.

Tutustu tällä sivulla miten oikeanlaisella hengittämisellä sekä 30 päivän hyvinvointihaasteen avulla saat sanoa hyvästit kaikille näille oireille ja annat itsellesi sekä mahdollisesti omalle työyhteisöllesi mahtavan mahdollisuuden hyvinvoinnin ja toimintakyvyn parantamiseen.

Huonolla hengittämisellä on yhteys moneen yleiseen vaivaan.

Keskittymisvaikeudet

Pitkäaikainen henkinen ylirasitustila sekä jatkuva stressitila muuttavat heikentävät hengitystä. Heikko hengittäminen ruokkii entisestään ylirasitusta ja stressiä. Kierre on valmis ja johtaa pahimmillaan burnoutiin. 

Uniongelmat

Se millä tavalla hengität päivällä, hengität myös yöllä. Hengittäminen suun kautta sekä liian nopea ja raskas hengitys heikentävät unen laatua ja saattavat altistaa erilaisille uneen liittyville ongelmille, kuten kuorsaukselle ja uniapnealle.

Lihasjäykkyydet

Jos pallea ei toimi oikein, hengitys tapahtuu toissijaisia lihaksia käyttäen. Nämä hyvään hengitykseen kuulumattomat lihakset joutuvat liialliseen rasitukseen ja jäykistyvät päivän aikana. Yleisin seuraus tästä on niska-hartia seudun jännitys- ja kireystilat.

Väsymys ja ärtyneisyys

Hengityksen ansiosta solut saavat happea, josta ne tuottavat keholle energiaa. Heikko hengitys ei johda riittävästi happea elimistölle eikä aivoille. Energian puute aiheuttaa väsymystä, ärtymystä, reaktiivisuutta sekä rauhatonta mieltä.

Muita huonon hengittämisen oireita ovat mm. huimaus, kohonnut verenpaine, kylmät kädet ja jalat, hengästyneisyys…

Mitä tapahtuu, kun opit hengittämään paremmin?

STRESSITASOSI LASKEVAT JA VASTUSTUSKYKYSI PARANEE

Hengityksen avulla rauhoitetaan ja tasapainotetaan elimistön tärkeimpiä toimintoja, aktivoidaan parasympaattinen hermosto ja luodaan samalla rentoutumisen tunne.

Tämä aktivoi ja parantaa myös immuunijärjestelmän toimintaa, jolloin kehon tulehdustilat laskevat ja luontainen vastustuskykysi vahvistuu.

KESKITTYMISKYKYSI PARANEE

Keskittymällä hengitykseen kasvatetaan kykyä keskittyä tehtävään pidemmän aikaa. Hidas täyteläinen hengittäminen hapettaa aivoja ja parantaa tämän kautta keskittymiskykyä.

Muita hyötyjä ovat mm. mielialan yleinen kohoaminen, palautumisen nopeutuminen, lihasjumien helpottaminen.

UNENLAATUSI PARANEE

Hengitysharjoitusten avulla elimistö ja mieli saadaan lepotilaan, jolloin unen laatu paranee ja olo on aamulla levännyt ja virkeä. Lisäksi on mahdollista päästä eroon mm. kuorsaamisesta ja lieventää uniapneaa.

Haluatko kokea ohjatun hengitysharjoituksen vaikutukset itse nyt heti?

Kirjoita alle paras sähköpostiosoitteesi ja klikkaa Tee ohjattu harjoitus. Pääset tämän jälkeen tekemään ohjatun harjoituksen.

MITEN LIIKKEELLE?

Kiinnostuitko? Haluatko lähteä parantamaan omaa vai samalla työyhteisösi hyvinvointia?

Tutustu eri vaihtoehtoihin ja lähde liikkeelle.

AKTIVOI VERKKOVALMENNUSHAASTE

Helpoin ja nopein tapa käynnistää oman tai työyhteisön hyvinvoinnin kehittäminen, on aktivoida 30 päivän hyvinvointihaaste.

TILAA OPI HENGITTÄMÄÄN -WORKSHOP TYÖYHTEISÖLLESI

Tutustu workshopin sisältöön ja pyydä meiltä tarjous.

Workshop voidaan järjestää livenä tai etänä.

RAKENNETAAN RÄÄTÄLÖITY TYÖYHTEISÖVALMENNUS

Räätälöidyn työhyvinvointivalmennuksen toteutus käynnistyy yhteisen määrittelytapaamisen kautta.


30 PÄIVÄN HYVINVOINTIHAASTE SISÄLTÖ JA ETENEMINEN

Haaste koostuu kahdesta peruselementistä – Viikoittain vaihtuvista teemoista sekä päivittäisistä tehtävistä.

Normaalia mielenkiintoisemmaksi haasteen tekee pieni kilpailu.


Osallistujilla on hyvinvointia tukevien sisältöjen läpikäymisen sekä päivittäisten tehtävien suorittamisen kautta mahdollisuus kerätä haasteen aikana yhteensä 100 suorituspistettä.

Tämä toiminto mahdollistaa esimerkiksi pienten työyhteisön sisäisten kilpailujen järjestämisen!

HENGITTÄMINEN

Ensimmäisen osion teemana on hengittäminen. Ymmärrät tämän teeman tärkeyden, kun kerron, että huonon hengittämisen oireita ovat mm. keskittymisvaikeudet, uniongelmat, lihasjäykkyydet, huimaus, ärtyneisyys, väsymys ja mm. kohonnut verenpaine.

Oikeanlaisen hengittämisen avulla näistä oireista on mahdollista päästä nopeastikin eroon. Tämän osion aikana opetellaan oikeat hengitystekniikat ja aloitetaan harjoittelu. Tekniikat on helppo oppia osaavan opettajan johdolla ja osaamista on mahdollista kehittää pitkälle.

UNI JA PALAUTUMINEN

Toisen osion teemana on uni, stressi ja palautuminen. Tässä osiossa jatketaan omien energiatasojen nostoa järkevän palautumisen ja yöunien laadun parantamisen kautta.

Osion aikana luodaan mm. iltarutiini, joka auttaa saavuttamaan paremmat yöunet ja

keskitytään lisäämään päivittäiseen toimintaan asioita, jotka tukevat palautumista ja parantavat stressinhallintaa. Tämän lisäksi haastetaan yleinen käsitys stressistä ja sen hallinnasta.

blank
blank

RAVINTO

Ravinto-osiossa lisätään omaan päivittäiseen toimintaan hyviä asioita.

Osion aikana käydään läpi ravitsemukseen liittyvät perusasiat, luodaan optimaalinen

ruokailurytmi ja opitaan tärkeitä asioita mm. rasvoista ja eri

makeutusaineista.

Ravinto-osion tärkeimpiä tavoitteita on oppia syömään siten, että kehomme ja mielemme saa riittävästi energiaa. Samalla keskitytään tulemaan tietoisemmiksi siitä

millaisia valintoja me ruuan suhteen yleisesti teemme.

LIIKUNTA JA PÄIVITTÄINEN

AKTIIVISUUS

Tässä vaiheessa haastetta on meillä kaikilla energiatasot jo sillä tasolla, että

ajatus liikkumisesta ei herätä enää niin negatiivisia tunteita.

Tämän osion aikana lisätään päivittäistä aktiivisuutta ja tehdään treenejä, joiden

kautta saadaan myös hiki virtaamaan. Osion aikana opitaan mm. se millaisella liikunnalla on meille terveydellistä hyötyä ja millaisella taas parannetaan kuntoa ja suorituskykyä.

blank

TILAA HAASTE KLIKKAAMALLA ALLA OLEVAA PAINIKETTA

Painikkeen klikkaaminen avaa tilausnäkymän ja pääset tilaamaan haasteen itsellesi. Maksutapoina kaikki yleisimmät pankki- ja luottokortit. Saat onnistuneen maksun jälkeen kuitin sekä ohjeet haasteen aktivoimiseksi sähköpostiisi.

Toukokuun ajan saat haasteen itsellesi tarjoushintaan 47€ (norm. 97€)

Jos haluat tilata haasteen useammalle henkilölle kerralla, ota meihin yhteyttä täällä.

blank

OPI HENGITTÄMÄÄN -WORKSHOP

60 – 90 min. workshop, jossa Tomi Räisänen käy läpi teoriassa ja käytännön harjoitteilla oikeanlaisen hengittämisen perusteet ja opettaa tehokkaimmat ja hyödyllisimmät tekniikat, joilla jokainen voi aloittaa omatoimisen harjoittelun.

Sisältö:

  • Optimaalinen hengitys
  • Keskittymiskyvyn lisääminen
  • Stressin hallinta
  • Palautuminen ja uni

Workshop voidaan toteuttaa joko livenä tai etänä. Myös hybridimalli ja workshopin taltiointi mahdollisia.


ESIMERKKI RÄÄTÄLÖIDYSTÄ TYÖHYVINVOINTIVALMENNUKSESTA

VAIHE 1: OPETAMME HENKILÖSTÖSI HENGITTÄMÄÄN PAREMMIN

Hengitysohjaaja Tomi Räisänen vetää työntekijöillenne workshopin, jonka aikana hän käy läpi teoriassa ja käytännön harjoitteilla oikeanlaisen hengittämisen perusteet sekä opettaa tehokkaimmat ja hyödyllisimmät tekniikat.

Sisältö:

Optimaalinen hengitys

Keskittymiskyvyn lisääminen

Stressin hallinta

Palautuminen ja uni

Workshopin jälkeen jokainen osallistuja on valmis aloittamaan omatoimisen harjoittelun.

VAIHE 2: VALMENNAMME HEIDÄT TEKEMÄÄN PÄIVITTÄISESTÄ HYVINVOINTIA TUKEVASTA TOIMINNASTA TAVAN

Workshopin aikana opittu parempi hengitystekniikka tuo mukanaan selkeitä tuloksia nopeasti. Keskittymiskyky paranee, stressi lieventyy, aivosumu hälvenee, energiatasot nousevat ja lihasjumit helpottavat.

Näillä tuloksilla herätetään motivaatio omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen, jolloin muutkin hyvinvoinnin palapelin osaset alkavat tuntumaan kiinnostavilta.

Tämän vuoksi workshopin jälkeen käynnistetään neljän viikon mittainen verkkovalmennusosuus, jossa osallistujat haastetaan viemään oppimansa tekniikat käytöntöön ja liittämään päivittäiseen toimintaan muitakin hyvinvointia tukevia toimintoja.

Verkkovalmennusosuuden sisältö rakentuu hengittämisen lisäksi unen, ravitsemuksen sekä liikunnan ja päivittäisen aktiivisuuden ympärille.

blank

VAIHE 3: OSOITAMME OSALLISTUJILLE OIKEANLAISEN HENGITYKSEN TOIMIVUUDEN FIRSTBEAT HYVINVOINTIANALYYSIN AVULLA

Verkkovalmennusosuuden toisella jaksolla jokainen osallistuja saa tehtäväkseen Firstbeatin hyvinvointianalyysin.

Tämän kolme päivää kestävän mittauksen aikana osallistujat jatkavat tekemiään hengitysharjoituksia.

Mittauksen tuloksista pystytään konkreettisesti osoittamaan miten oikea hengitystekniikka aktivoi mm. parasympaattista hermostoa ja edesauttaa näin kehon ja mielen palautumista.

PYYDÄ TARJOUS TAI OTA YHTEYTTÄ

Jos haluat tilata 30 päivän hyvinvointihaasteen useammalle henkilölle kerralla, pyytää tarjouksen Opi hengittämään -workshopista tai käynnistää keskustelun räätälöidyn valmennuskokonaisuuden toteuttamisesta, ota meihin yhteyttä oheisen lomakkeen kautta.

Yhteystiedot:

tuomas@heoy.fi | 040 170 1975


Pyydä tarjous / ota yhteyttä

ps. voit myös soittaa meille suoraan 040 170 1975 tai laittaa kysymyksiä tuomas@heoy.fi .

KATRI SUOMALAINEN

Peruskoulutus: Työfysioterapeutti, fysioterapeutti, urheilu- ja klassinen hieronta

Olen monipuolinen terveyden ja hyvinvoinnin ammattilainen.  Valmistuin hierojaksi vuonna 2008, fysioterapeutiksi vuonna 2011 ja työfysioterapeutiksi vuonna 2015. 


Kiinnostuksen kohteinani ovat erilaiset tuki- ja liikuntaelimistön vaivat, joissa pyrin auttamaan sinua huolellisen tutkimisen, hoidon sekä ohjauksen ja neuvonnan kautta. Tuen ja kannustan sinua hyvinvointiin liittyvien tavoitteidesi saavuttamisessa ja autan sinua kohti kivuttomampaa arkea. 


Tervetuloa vastaanotolleni!

JOAKIM KULLBERG

Peruskoulutus: Urheilu- ja klassinen hieronta

Hei,

Olen positiivinen ja urheilullinen nuori mies. Valmistuin hierojaksi Suomen Urheiluhierojaopistosta kesällä 2016.

Olen urheillut koko ikäni ja tämä oli myös syy miksi hain opiskelemaan urheiluhierojaksi. Lajitaustaa löytyy jalkapallosta, salibandysta, tenniksestä ja golfista. Muita harrastuksia punttisali ja lenkkeily.

Kouluaikanani kiinnostukseni ihmisen anatomiaa kohtaan kasvoi ja tulevaisuudessa tarkoitukseni on jatkokouluttautua ja kehittää omia taitojani. Tavoitteeni on auttaa asiakkaitani voimaan paremmin/terveemmin, oli se sitten ennaltaehkäisevää, palauttavaa tai kivunlievitystä vaativaa hierontaa.

Yhdessä me saadaan juuri sinulle räätälöity hoitosuunnitelma tehtyä.

Tervetuloa huoltamaan kehoasi – Joakim

TOMI LEHTONEN

Peruskoulutus: Fysioterapeutti, Urheilu- ja klassinen hieronta

Syventävät opinnot: Selkärangan manuaalisen tutkimisen ja hoitamisen peruskurssi (C1/C2 OMT-kurssi), Kinesioteippauksen perus- ja jatkokoulutus

Hei! Olen Tomi Lehtonen ja toimin He Fysiolla fysioterapeuttina ja hierojana.

Valmistuin koulutetuksi urheiluhierojaksi 2010 ja fysioterapeutiksi 2015 Metropolian AMK:sta.

Olen erikoistunut tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien hoitamiseen ja tavoitteenani on toimintakykyinen ja kivuton asiakas. Lisäkoulutuksena olen käynyt selkärangan manuaalisen tutkimisen ja hoitamisen peruskurssin (C1/C2 OMT-kurssi) vuonna 2015. Omaan monipuolisen lajitaustan niin yksilö- kuin joukkueurheilun puolelta.

LASSE SÄÄKSLAHTI

Peruskoulutus: Urheilu- ja klassinen hieronta

Koulutukseltani olen valmennukseen erikoistunut liikuntaneuvoja sekä koulutettu hieroja. Olen erityisen kiinnostunut Steccon lihaskalvotekniikasta, jota käytän hoidoissa ja opiskelen jatkuvasti lisää.

Olen ollut kilpaurheilija taitoluistelun yksinluistelussa noin 20 vuoden ajan, jonka jälkeen urheilin ja esiinnyin ammatikseni 6 vuotta ympäri maailmaa erilaisissa jäänäytöksissä. Samaan aikaan hoidin eri lajien maajoukkuetason urheilijoita.

Jo oman uran alkuvaiheista, 6-vuotiaasta lähtien, olen työskennellyt huipputason OMT-fysioterapeuttien kanssa. Heiltä olen oppinut paljon ja niitä oppeja hyödynnän hoidoissa.

Omiin harrastuksiini kuuluu kuntosali, jooga (pari acroyoga) ja kaikenlainen omalla vartalolla tekeminen. Myös jäällä tulee edelleen pörrättyä.

Tervetuloa kunnon hierontaan!

JANNE TUOMINEN

Peruskoulutus: Jalkaterapeutti, Urheilu- ja klassinen hieronta

Kaikkien hoitojeni lähtökohtana näen tehokkaan hoidon ja pyrin aina löytämään syyn ongelmien taustalla.

Kiinnostuksiini kuuluu terveys kokonaisvaltaisesti, kamppailulajit sekä liikunta yleisesti.

Pyrin kehittämään osaamistani koko ajan ja tämän vuoksi lähdin aikoinaan myös opiskelemaan jalkaterapeutiksi. Ymmärtämällä paremmin alaraajoista johtuvia vaivoja, pystyn myös auttamaan sinua paremmin kohti kivutonta kehoa.

Tervetuloa tehokkaaseen kehonhuoltoon.

JOAKIM KULLBERG

Peruskoulutus: Urheilu- ja klassinen hieronta

Hei! Olen Seva Lavrenchuk, valmistuin urheiluhierojaksi Itä-Suomen liikuntaopistosta vuonna 2013.

Opiskeluvuosien aikana toimin mm. ammattikoripalloilijan henkilökohtaisena urheiluhierojana.

Vahvuuteni ovat erityisesti niska-hartia-seudun kireydet, alaselän ja iskias-vaivaamat alueet. Toiselta ammatiltani olen koulutettu muusikko, ja olen oppinut, että jopa kahta samanlaista instrumenttia ei voi soittaa samalla tavalla, sillä kullakin soittimella on omat erikoisuutensa ja vaatimuksensa sen kohtelulle.

Tämän pohjalta olen ymmärränyt, että urheiluhieronnassakin ensisijaisena prioriteettina pitää aina olla yksilöllinen lähestymistapa.

Tarjoan klassista hierontaa, urheiluhierontaa, palauttavaa hoitoa ja kattavaa lihaskuntoutusta.

Tervetuloa!

TUULI PAJALA

Peruskoulutus: Urheilu- ja klassinen hieronta

Olen Tuuli Pajala. Valmistuin Porvoon Edupolista vuonna 2014.

Olen todella pirteä ja positiivinen persoona. Harrastan kuntosalilla käymistä ja yleisesti muutakin liikuntaa. Pidän hieromisesta pitkälti sen vuoksi, että pääsen auttamaan ihmisiä hyödyntämällä omia kädentaitojani.

Eli, jos kaipaat naishierojaa, jolta löytyy hyvä ja jämäkkä hierontaote, niin tervetuloa hoidettavaksi!

KIMMO MONONEN

Peruskoulutus: Fysioterapeutti, Urheilu- ja klassinen hieronta

Syventävät opinnot: Kinesioteippauksen perus- ja jatkokoulutus

Olen valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta fysioterapeutiksi vuonna 2015 ja Itä-Suomen Liikuntaopistolta koulutetuksi hierojaksi/ urheiluhierojaksi vuonna 2011 sekä erityisryhmien liikunnanohjaajaksi vuonna 2010.

Vahvuuksiini kuuluvat tuki- ja liikuntaelimistön vaivat sekä liikkumiseen ja hyvinvointiin liittyvä neuvonta. Minulla on vahva urheilutausta joukkuelajeista (salibandy, pesäpallo), joista oppimiani asioita pyrin hyödyntämään työssäni.

Olen kiinnostunut löytämään syyn mahdollisten kiputilojesi taustalla ja auttamaan sinua pääsemään niistä eroon. Kivuttoman kehon kanssa päivittäiset toimet sujuvat mukavammin ja elämänlaatu paranee.

Tervetuloa vastaanotolleni!

MIKAEL KIIKKA

Peruskoulutus: Ortopedinen osteopatia, Urheilu- ja klassinen hieronta

Syventävät opinnot: Lääketieteellinen akupunktio, Modernin kiputieteen koulutus, Liikkeen ja liikekontrollin häiriöt, Kliinisen tutkimisen koulutus

Olen tehnyt urheiluhierojan hommia vuodesta 2010 ja valmistuin ortopediseksi osteopaatiksi 2019.  Pidän suuressa arvossa korkeaa elämänlaatua ja olen sitä mieltä, että kipu on pahin onnellisuutta syövä tekijä.

Hoitajana ja ihmisenä olen erityisen kiinnostunut kivun syistä ja keinoista lievittää ja poistaa sitä. Olen luonteeltani ongelmanratkoja ja tahdon työlläni luoda ja tuoda hyvää ihmisten elämään. Näistä syistä olen tykästynyt ammattiini oikein syvästi.

Olen kiinnostunut kivustasi ja haluan auttaa sinua löytämään syyn sen taustalla ja auttamaan sinua pääsemään siitä lopullisesti eroon.

Tervetuloa vastaanotolleni!

JUHO OLLILA

Peruskoulutus: Urheilu- ja klassinen hieronta

Valmistuin urheiluhierojaksi vuonna 2012 ja toiminut siitä lähtien ammatinharjoittajana.

Hierojan koulutus toi ammattitutkinnon lisäksi paljon kaipaamaani tietoa ihmisen kehosta ja sen toiminnasta. Olen aidosti kiinnostunut terveydestä ja sen ylläpitämisestä.

Työn todellinen suola on olla mukana lisäämässä asiakkaiden hyvinvointia. Lähitulevaisuudessa tavoitteeni on päästä opiskelemaan lääketiedettä.

Harrastuksiini kuuluu jääkiekko, punttisalilla käyminen sekä kaikenlaiset pallopelit. Kotona ilahduttaa myös kaksi koiraa, joiden kanssa tulee lenkkeiltyä päivittäin.

Tervetuloa hoitoon, kun kaipaat helpotusta lihaskireyksiin tai muuten vain rentoutumista arjen keskellä!

SEVA LAVRENCHUK

Peruskoulutus: Urheilu- ja klassinen hieronta

Hei! Olen Seva Lavrenchuk, valmistuin urheiluhierojaksi Itä-Suomen liikuntaopistosta vuonna 2013.

Opiskeluvuosien aikana toimin mm. ammattikoripalloilijan henkilökohtaisena urheiluhierojana.

Vahvuuteni ovat erityisesti niska-hartia-seudun kireydet, alaselän ja iskias-vaivaamat alueet. Toiselta ammatiltani olen koulutettu muusikko, ja olen oppinut, että jopa kahta samanlaista instrumenttia ei voi soittaa samalla tavalla, sillä kullakin soittimella on omat erikoisuutensa ja vaatimuksensa sen kohtelulle.

Tämän pohjalta olen ymmärränyt, että urheiluhieronnassakin ensisijaisena prioriteettina pitää aina olla yksilöllinen lähestymistapa.

Tarjoan klassista hierontaa, urheiluhierontaa, palauttavaa hoitoa ja kattavaa lihaskuntoutusta.

Tervetuloa!

KIMMO HORTTANAINEN

Peruskoulutus: Jalkaterapeutti, Urheilu- ja klassinen hieronta

Moi!

Nimi on Kimmo Horttanainen. Olen sosiaalinen ja isolla energialla varustettu urheiluhieroja.

Harrastuksiini lukeutuvat jääkiekko ja kuntosalilla käyminen, mutta muistakin urheilulajeista löytyy tietoa ja tuntemusta.

Valmistuin hierojan ammattiin vuonna 2012 ja olen sen jälkeen tehnyt hierojan hommia HE FYSIOLLA.

Hieronta on oleellinen osa kehonhuoltoa ja se auttaa pitämään sinut työkykyisenä ja liikkuvana. Hieronnan tulee olla tavoitteellista ja haluankin osaamisellani auttaa sinua saavuttamaan vetreän ja hyvinvoivan tilan.

Kova tai kevyempi käsittely? It´s up to you!

JOANNA ÖSTERMAN

Peruskoulutus: Urheilu- ja klassinen hieronta

Valmistuin Espoon hierojakoulusta kesällä 2018, josta lähtien olen työskennellyt HE FYSIOLLA.

Olen aina ollut urheilullinen. Nuorempana pelasin aktiivisesti tennistä ja sulkapalloa ja myöhemmällä iällä löysin rinnalle myös uinnin, lenkkeilyn ja kuntosalin.

Hierojan ammatti on ollut haaveeni jo pitkään. Ihmisen hyvinvointi on aina ollut lähellä sydäntäni ja ammatinharjoittajana pyrin hoitotilanteessa toimimaan aina asiakkaan toiveiden mukaisesti kohti kivuttomampaa ja toimivampaa kehoa.

Halusit sitten kovempaa tai rentouttavampaa hierontaa, tavoitteeni on, että vastaanotolta lähtee tyytyväinen asiakas.

Toivottavasti nähdään vastaanotolla pian!

Tervetuloa!